Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Koleksi Soalan Latihan Fizik SPM Pelajar Cemerlang + Skema Jawapan

Koleksi Soalan Latihan Fizik ini adalah himpunan soalan subjek Fizik oleh pelajar cemerlang SPM. Untuk cemerlang dalam subjek fizik, para pelajar perlu memperbanyakkan membuat latihan bagi mengasah kemahiran berfikir dan cara menyelesaikan masalah.

Himpunan soalan adalah initiatif seorang guru yang menghimpunkan soalan-soalan fizik yang menarik serta berkualiti bagi digunakan oleh pelajar yang akan menduduki peperiksaan SPM.

Untuk mendapatkan Koleksi Soalan Latihan Fizik anda boleh memuat turun seperti dibawah.

Dapatkan “Koleksi Soalan Latihan Fizik” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan dibawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Koleksi Soalan

Modul

Set 1

Set 2

Set 3

Set 4

Set 5

Set 6

Set 7

Soalan Percubaan Math SPM

Untuk mendapatkan koleksi soalan percubaan matematik tambahan SPM, anda boleh memuat turun di sini

Tips untuk skor A Fizik

1. Buang segala tanggapan dan jangan terlalu dengar kata-kata senior yang fizik tu subjek yang susah.

2. Niatkan dalam hati untuk mempelajari dan menambahkan ilmu Allah. Elakkan fikir belajar untuk peperiksaan. Bila asyik ingat exam otomatik akan jadi stress. Enjoy je masa belajar.

3. Fokus semasa di dalam kelas. Berikan sepenuh perhatian semasa guru mengajar. Catatkan tips penting yang cikgu nyatakan semasa sesi pembelajaran.

4. Jika ada sebarang kemusykilan jangan malu bertanya. Biarlah kawan-kawan nak gelakkan atau cakap soalan ‘bxdxh’ atau tak logik pun. Hakikatnya kawan korang bukan tahu pun. Diorang pun sama tak paham tapi malu nak tanya.

5. Fahamkan betul-betul bab 1 (Pengenalan kepada fizik) dan bab 2 (Daya dan gerakan). Ini adalah asas kepada subjek fizik. Kalau bab ni korang dah betul-betul skor, InsyaAllah bab seterusnya senang nak faham.

Penutup

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana menyokong kami dan semoga artikel Koleksi Soalan Latihan Fizik ini membantu anda..

 

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More