Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Para Guru Perlu Memakai PPE (Full Set) ke Sekolah

Para Guru perlu memakai PPE (Full Set) ke sekolah dalam usaha meningkatkan tahap keselamatan ketika mengajar. Ini disarankan oleh  Setiausaha Agung Kesatuan  Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan Malaysia (NUTP), Harry Tan Huat Hock.

Guru perlu memakai PPE
Gambar Hiasan – Kredit Kosmo Online

Susulan itu, Kementerian Pendidikan (KPM) diminta mengkaji semula aspek keselamatan guru khususnya mereka mengajar pelajar calon peperiksaan.

“KPM juga perlu menyediakan peralatan perlindungan diri (PPE) seperti pelitup muka dan baju ‘overcoat’ mengikut prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan agar keselamatan dan kesihatan guru lebih terjamin,” katanya tadi. – K! ONLINE

Isi Kandungan

DOA MEMOHON PERLINDUNGAN DARIPADA WABAK CONVID-19

Di sini admin nak kongsikan doa untuk memohon perlindungan dari wabak Covid-19 ini.

Guru Perlu Memakai PPE
Guru Perlu Memakai PPE

Jom sama kita doakan dan share kepada orang lain juga.

Tetapi ibubapa perlu juga memainkan peranan penting dalam memastikan anak-anak mereka sentiasa bersemangat dan disiplin dalam menjalani PDPR semasa PKP terutamanya.

Guru Perlu Memakai PPE

Semoga kita semua dihindari dari wabak covid-19 untuk meneruskan hidup seperti biasa. Dan sama-sama kita mengamalkan cara hidup gaya sihat disamping keluarga tersayang.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More