Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Pembunuhan Israel terhadap Ibu Berusia 28 tahun di Jerusalem

Puak penentang mengecam kejahatan Israel, membunuh Ibtisam Ka’abneh, seorang ibu dan bekas tahanan berusia 28 tahun, di pusat pemeriksaan tentera Qalandiya hari ini.

Ka’abneh adalah seorang ibu, yang telah menghabiskan 18 bulan di penjara Israel.

“Pembunuhan Berdarah Sejuk”

Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) mengatakan bahawa apa yang berlaku adalah kejahatan yang dilakukan dengan darah sejuk, ketika pasukan Israel di pusat pemeriksaan melepaskan tembakan ke arahnya secara langsung dan membiarkan pendarahannya sampai dia mati, mencegah kru perubatan menghampirinya.

Pembunuhan Israel terhadap Ibu Berusia 28 tahun di Jerusalem

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini, PFLP menambah bahawa semua bentuk kejahatan dan pelanggaran Israel memerlukan rakyat Palestin untuk bersatu. Ia juga menuntut peningkatan semua bentuk perlawanan terhadap tentara dan peneroka Israel, dengan menekankan bahawa “kejahatan sistematik Israel tidak akan pernah menakut-nakuti rakyat kita atau menghalangnya daripada terus menentang hingga mengakhiri pendudukan.”

Baca Juga: Akhbar Israel Tampil Gambar Kanak-Kanak Palestin Yang Terbunuh

Jawatankuasa Penentangan Popular menyatakan bahawa kejahatan Israel, yang dilakukan hari ini di depan mata dunia, adalah bukti yang jelas bahawa perlawanan adalah satu-satunya bahasa yang difahami oleh Israel dan satu-satunya cara untuk membendung kejahatan mereka terhadap rakyat Palestin, terutama wanita dan kanak-kanak .

Sementara itu, gerakan Jihad Islam (IJ) menyatakan bahawa pasukan Israel “terus melakukan kejahatan keji terhadap rakyat kita di Tebing Barat dan menduduki Yerusalem, mengabaikan hak minimum rakyat kita”.

Sumber Quds News

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More