Sumber Rujukan Globalisasi Anda

KOLEKSI NOTA RINGKAS DAN PADAT ASAS SAINS KOMPUTER TINGKATAN 2

KOLEKSI NOTA RINGKAS DAN PADAT ASAS SAINS KOMPUTER TINGKATAN 2 ini adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh kami.

Portal ini dibangunkan untuk membantu pelajar terutamanya, serta para guru dan juga ibubapa dalam nota yang terbaik untuk proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik dan berkesan. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan sebaga platform rujukan lengkap untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM terutamanya.

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun nota ringkas dan padat ini pada pautan muat turun pdf yang telah disediakan di bawah. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan.

Isi Kandungan

Dapatkan “NOTA RINGKAS” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’. Semoga bermanfaat untuk semua.

TAJUK LINK DOWNLOAD

1: PERWAKILAN DATA

2 : ALGORITMA

3 : KOD ARAHAN

 

Kepentingan Menguasai Kemahiran Teknologi Maklumat (ICT)

 

Perubahan ICT akan memberikan cabaran besar terhadap profesion kepelajaran. Pelajar perlu bersedia meningkatkan pengetahuan dan kemahiran mereka bagi menjadikan komputer sebagai teknologi pengajaran dan pembelajaran menggantikan pendekatan konvensional yang kurang berasaskan inovasi teknologi.

KOLEKSI NOTA RINGKAS DAN PADAT ASAS SAINS KOMPUTER TINGKATAN 2 1
Para pelajar tekun belajar dalam kelas.

 

Untuk menerajui pendidikan pada masa hadapan, setiap pelajar perlu memahirkan diri dengan ICT. Strategi meningkatkan penggunaan ICT di sekolah bergantung kepada kemampuan pengetua dan pelajar-pelajar menpelajarskannya.

Oleh itu, setiap pelajar mesti menguasai kemahiran ICT. Ketrampilan dalam ICT adalah satu kriteria penting dalam sistem pendidikan abad ke – 21. Pencarian maklumat melalui internet merupakan aset yang akan dapat menjayakan pendidikan pada masa hadapan.

penutup

Sekian. Semoga perkongsian pada kali ini iaitu KOLEKSI NOTA RINGKAS DAN PADAT ASAS SAINS KOMPUTER TINGKATAN 2 memberikan manfaat kepada anda semua.  Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More