Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Dapatkan Mesin Pembuat Ais Ketul Viral Hanya Dalam 6 Minit Sahaja

Mesin Pembuat Ais ini menjadi viral dalam kalangan rakyat Malaysia. Penggunaan ais batu ketul yang kecil ini sangatlah berguna dalam menghilangkan dahaga di tekak. Nak tahu di mana membelinya? Baca artikel ini.

Mesin Pembuat Ais

Isi Kandungan

Ais

Secara asasnya, ais merupakan salah satu unsur yang ada di muka bumi iaitu di kutub utara yang mempunyai suhu yang sangat rendah. Bukan itu sahaja, ais juga boleh didefinisikan sebagai bentuk pepejal dan keras, boleh mencair mengikut perubahan suhu persekitaran. Ais kebiasannya berwarna jernih dan tampak seperti kristal dan berlian. Kewujudan ais ini amatlah berguna dalam hidupan seharian manusia.

Tidak kisahlah sama ada dalam industri makanan mahupun kesihatan. Kalau anda nak tahu, ais juga seringkali diguna pakai untuk pelbagai jenis rawatan kesihatan. Tetapi, yang paling biasa adalah untuk menghilangkan bengkak-bengkak dan lebam di kaki. Ais ini juga wujud dalam pelbagai bentuk dan jenis. Nak tahu apa bentuknya? Sambung baca artikel ini.

Ais Batu Ketul

Ais batu ketul merupakan antara salah satu bentuk jenis kegunaan ais yang ada di dunia. Berkat kepada penggunaan teknologi zaman kini, ais batu kini mudah didapati. Lazimnya, manusia akan meletakkan beberapa ketul ais batu dalam minuman mereka dengan tujuan menyejukkan minuman yang hendak diminum. Bentuk yang paling biasa kita lihat adala segi empat/kiub dan silinder dengan lubang di tengah-tengah.

Aiskrim

Aiskrim pula adalah makanan di bawah kategori pemanis mulut yang menjadi kegilaan ramai, lebih-lebih kanak-kanak kecil. Rasanya yang berpelbagai dan warna yang menarik perhatian akan memukau sesiapa sahaja. Belum makan di waktu malam lagi, rasanya nimat tak terkata. Ini belum lagi cerita perihal jenama-jenama aiskrim yang ada.

 • Cornetto.
 • Magnum.
 • Walls.
 • Sundae.
 • MatKool.
 • Dan lain-lain.

Ais Hancur/Ais Kacang

Selain daripada ais stik atau aiskrim yang lembut teksturnya, di Malaysia juga terkenal dengan ais kacang atau singkatannya Ais Batu Campur(ABC). Ais ini merupakan ais batu besar yang dikisar atau dihancurkan menjadi halus-halus seperti salji. Kemudiannya, akan diletakkan campuran cecair pelbagai perisa. Bukan itu sahaja, bahkan ABC ini juga akan diletkkan pelbagai jenis hidangan seperti:

 • Kacang.
 • Jagung.
 • Jellygrass.
 • Kismis.
 • Dan lain-lain.

Masalah Pengguna

Meskipun ais batu ini wujud bagi menambahkan keselesaan manusia, masih terdapat beberapa masalah yang dihadapi dalam menggunakan ais batu itu. Di bawah ini saya kongsikan beberapa masalah yang menjadi keluhan pengguna.

 1. Ais batu yang cepat habis.
 2. Masa pembuatan ais batu terlalu lama jikalau diletakkan dalam peti ais sehingga kadangkala mengambil masa sehingga semalaman.
 3. Sukar hidangkan minuman sejuk kepada tetamu yang bertandang.
 4. Jikalau membuka kedai makan, perlu membeli di kedai terlebih dahulu atau menghubungi penghantaran ais batu.
 5. Ais batu yang dibeli dalam kuantiti banyak akan cair.

Maka dengan itu, kewujudan mesin pembuat ais akan menjadi penyelamat anda. Tidak perlu lagi nak beli ais batu banyak-banyak untuk simpanan. Buat ais anda sendiri dan dijamin tahan lama.

Mesin Pembuat Ais

Di bawah ini saya kongsikan dengan anda 5 jenis modal mesin pembuat ais yang anda boleh dapatkannya secara atas talian. Pilihlah mana-mana yang berkenan di hati anda mengikut bajet yang ada. Jangan lihat kepada harga, tetapi kualiti penghasilan ais.

Portable Ice Maker Automatic Household

Mesin Pembuat Ais

HARGA

RM360.00

NAMA KEDAI

Youhai886.my

LINK PAUTAN

Link Pautan Boleh Tekan Di Sini.

MASA PENGHASILAN AIS

7 Minit

JUMLAH AIS/SEHARI

12kg ais/sehari

Hicon Ice Maker Mini Business Home Electric Automatic

Mesin Pembuat Ais

HARGA

RM328.00 – RM368.00

NAMA KEDAI

mymihome

LINK PAUTAN

Link Pautan Boleh Tekan Di Sini.

MASA PENGHASILAN AIS

6-9 Minit

JUMLAH AIS/SEHARI

15kg ais/sehari

Portable Mini Bar Ice Maker 2.2L

Mesin Pembuat Ais

HARGA

RM389.00 – RM448.00

NAMA KEDAI

Perfectabeautycareproduct

LINK PAUTAN

Link Pautan Boleh Tekan Di Sini.

MASA PENGHASILAN AIS

8 Minit

JUMLAH AIS/SEHARI

12kg ais/sehari

Ice Maker Stainless Steel Machine Portable Home Kitchen Appliances

Mesin Pembuat Ais

HARGA

RM480.00

NAMA KEDAI

Jmhouseappliances

LINK PAUTAN

Link Pautan Boleh Tekan Di Sini.

MASA PENGHASILAN AIS

8-10 Minit

JUMLAH AIS/SEHARI

25kg ais/sehari

Oaks Ice Machine Commercial 15kg Small Dormitory Home

Mesin Pembuat Ais

HARGA

RM394.90 – RM631.40

NAMA KEDAI

Wanghuaihong.my

LINK PAUTAN

Link Pautan Boleh Tekan Di Sini.

MASA PENGHASILAN AIS

6-13 Minit / 8-12 Minit

JUMLAH AIS/SEHARI

12/25kg ais/sehari

Respons Pengguna

PENGGUNA 1:a*****1

“Meskipun ada sikit bunyi yang keluar semasa buat ais, penghasilan ais memang cepat. Saya sangat berpuas hati dengan mesin ini.”

PENGGUNA 2:z**********5

“Saya merupakan penjual minuman. Jadinya sangat memerlukan ais batu banyak. Dengan mesin ni, saya tak perlu risau coffe sejuk cepat cair dan seumpamanya.”

PENGGUNA 3:l******8

“Mesin pembuat ais ni agak bagus sebab dalam beberapa minit sahaja, ais batu dah siap dan boleh sejukkan minuman.”

Kebaikan Mesin Pembuat Ais

KEBAIKAN

Menjimatkan masa pengguna.

Boleh menghasilkan ais dalam kuantiti banyak dalam satu masa.

Menjimatkan ruang dalam peti
sejuk beku.

*NOTIS: Sekiranya anda masih tercari-cari barang viral yang boleh menjadi kegunaan anda di rumah, anda juga boleh membaca artikel berkaitan Pemegang Telefon yang Menarik Untuk Dibeli, Tudung Saji Pemanas Makanan dan Sofa Udara Bajet RM50 Untuk Rumah. Moga-moga anda dapat apa yang anda cari. Kami sedia membantu.

Video Mesin Pembuat Ais

Untuk melihat mesin pembuat ais ini secara fizikal, anda boleh melihat video ini. Dalam video ini juga ada menunjukkan langkah asas untuk menggunakan peralatan elektronik ini. Moga-moga membantu anda.

Dapatkan Mesin Pembuat Ais Secara Atas Talian Sekarang

Diharapkan agar perkongsian berkaitan mesin pembuat ais ketul yang cepat ini memberikan kemudahan kepada anda. Kadangkala, jika kita terlalu berharap kepada peti sejuk yang mengambil masa yang lama untuk membuat ais, ia akan menimbulkan tekanan kepada kita. Apa kata anda mencuba menggunakan mesin ini?

Sambil membuat bancuhan atau pati air, anda boleh menghasilkan ais batu dalam kuantiti banyak pada waktu yang singkat. Sedar-sedar ais batu dah siap digunakan. Cuma menunggu masa untuk memasukkannya ke dalam cawan minuman anda sahaja. Selamat mencuba.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More