Sumber Rujukan Globalisasi Anda

Koleksi Fail Rekod Pengajaran Dan Pemudahcaraan 2021

Koleksi Fail Rekod Pengajaran Dan Pemudahcaraan 2021 ini adalah bertujuan untuk memberi panduan dan idea khususnya buat para guru sekolah.

Perkongsian ini melibatkan divider dan fail rekod pembelajaran dan pemudahcaraan bagi kegunaan tahun 2020. Boleh diletakkan sama ada di dalam fail ataupun buku. Erph juga boleh diletakkan dalam google drive masing masing.

Isi Kandungan

Dapatkan “Koleksi Fail Rekod Pengajaran Dan Pemudahcaraan 2021” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’. Sila download secara PERCUMA :

Semoga memberi manfaat.

 

Bahan yang penting juga kepada guru adalah penyediaan buku ataupun fail rekod pengajaran harian atau fail rekod persediaan mengajar. Rekod ini perlu disimpan oleh pihak sekolah selama sekurang kurangnya 3 tahun.

Bagi pentadbiran pihak sekolah, masih banyak sekolah yang tidak membenarkan para guru untuk menggunakan fail untuk menyimpan rekod pengajaran harian. Jika adapun guru bertaip komputer dalam menyediakan rph, rph tersebut perlu dicetak dan digunting kemudian ditampal ke dalam buku rph. Sepatutnya pihak sekolah perlu menimbangkan cara untuk menyenangkan, memudahkan dan membantu guru dalam menyediakan dan membua kerja atau tugasan dengan lebih kemas.

Sekarang dengan perkembangan teknologi maklumat di mana terdapat JPN yang telah menggunakan sistem e-rph, namun masih ada sekolah yang menetapkan guru perlu menggunakan buku lagi.

Bagi pentadbiran yang belum pasti, disini kami sediakan pekeliling berkenaan penyediaan rekod pengajaran harian. Tidak salah guru menggunakan fail memandangkan dalam pekeliling ini ada menyebut bahawa guru boleh menyediakan rekod RPH berdasarkan teknologi semasa.

Penutup

Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana menyokong kami dan semoga artikel Koleksi Fail Rekod Pengajaran Dan Pemudahcaraan 2021 ini membantu anda. Terima kasih.

Anda juga mungkin berminat dengan :

Cara Semak Markah Prestasi Di HRMIS

Himpunan Buku Panduan Pengurusan Unit Beruniform Di Sekolah 

Senarai Kandungan Fail Panitia (Lengkap)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More