Sumber Rujukan Globalisasi Anda

KOLEKSI NOTA RINGKAS DAN PADAT BAHASA MELAYU PT3 DAN SPM

KOLEKSI NOTA RINGKAS DAN PADAT BAHASA MELAYU PT3 DAN SPM ini adalah sebahagian kertas soalan yang telah berjaya dikumpulkan dan dikemaskini oleh kami.

Portal ini dibangunkan untuk membantu pelajar terutamanya, serta para guru dan juga ibubapa dalam nota yang terbaik untuk proses pengajaran dan pembelajaran yang lebih bersistematik dan berkesan. Kehadiran portal ini juga diharapkan dapat dijadikan sebaga platform rujukan lengkap untuk bakal-bakal pelajar yang akan menghadapi Peperiksaan SPM terutamanya.

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun nota ringkas dan padat ini pada pautan muat turun pdf yang telah disediakan di bawah. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan.

Isi Kandungan

Dapatkan “KOLEKSI NOTA RINGKAS” di sini

Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’.

 

 

Nota Padat BM PT3

Nota Padat BM SPM

 

 

Semoga bermanfaat buat semua. DIpersilakan SHARE kepada semua.

 

KEPENTINGAN BAHASA MELAYU DALAM AKADEMIK

  • Bahasa Melayu sekolah menengah menjunjung peranan bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan, bahasa rasmi, bahasa perpaduan, bahasa ilmu dan bahasa pengantar di sekolah serta menjadi pemangkin untuk memahami akal budi, pemikiran dan sosiobudaya penuturnya ke arah melahirkan semangat cinta akan bahasa dan tanah air yang dikongsi bersama dalam satu wawasan demi memartabatkan bahasa Melayu.

 

  • Kurikulum ini juga mengambil kira Komponen Sastera (KOMSAS) dalam Bahasa Melayu yang akan dapat memupuk minat membaca dan melahirkan kenikmatan membaca serta penghayatan terhadap karya sastera dalam kalangan murid. Pengapresiasian dan penghayatan sastera mampu mendukung kemahiran berbahasa dalam membentuk jati diri dan sahsiah murid.

 

  • Maklumat yang disediakan di dalam ini menepati segala keperluan pelajar untuk membuat persediaan menghadapi peperiksaan dan memperoleh kelulusan yang cemerlang. Semoga ibubapa, guru dan pelajar mempoleh bermanafaat dari bahan yang disediakan

PENUTUP

Sekian. Semoga perkongsian pada kali ini iaitu KOLEKSI NOTA RINGKAS DAN PADAT BAHASA MELAYU PT3 DAN SPM ini memberikan manfaat kepada anda semua.  Teruskan bersama kami di t.me/tcerdot.my untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih.koleksi

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More