Sumber Rujukan Globalisasi Anda

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang

Pantai Cenang

Pantai Cenang adalah pantai tersibuk di Pulau Langkawi di mana anda boleh menemui pelbagai jenis kafe dan restoran, serta kedai cenderamata, dan kedai bebas cukai di sepanjang  pantainya yang indah.

Hanya 10 minit memandu dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, ia adalah destinasi percutian yang popular untuk keluarga pengembara serta tarikan mesra kanak-kanak seperti Underwater World Langkawi, Rice Garden Museum, dan Kiki Club di Meritus Pelangi Resort & Spadan banyak

Pantai Cenang juga adalah kawasan yang paling popular di mana terdapat banyak kedai-kedai makan tempatan dan antarabangsa, kompleks membeli-belah bebas cukai dan resort mewah yang terletak di sepanjang pantai yang cantik. Disini ramai pengunjung yang berehat dan bersantai di tepi pantai dan menikmati rawatan spa dan urut dan mencuba sukan air yang menarik seperti jet ski dan parasailing.

Banyak tempt menarik di sekita Pantai cenang langkawi yangmenjadi pilihan pengunjung. Disini kami kongsikan antara hotel-hotel yang menarik di sekitar pantai Cenang untuk dikunjungi oleh anda semua.

Isi Kandungan

1. Malibest Resort Langkawi 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 1

Malibest Resort menawarkan penginapan yang terbaik yang mana hotel ini mengadap Pantai Cenang. Apabila menginap disini, keluarga boleh berehat dan bermain di kolam renang atau menikmati aktiviti berjalan-jalan santai di sepanjang pantai.

Malibest Resort berjarak 550 meter dari Cenang Mall dan 900 meter dari Underwater World Langkawi. Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi terletak 13 km dari resort ini.

Malibest Resort - Picture 2

2. Cenang Plaza Beach Hotel 

chenang-plaza-beach-resort-picture-1

Cenang Plaza Beach merupakan hotel yang mempunyai rekabentuk bilik yang moden dan cantik akan meninggalkan kenangan yang indah apabila menginap disini.

Bilik moden hotel ini datang serba lengkap dengan penyaman udara, Wifi percuma, teh & kopi segera, tandas persendirian dan balkoni jika anda teringin untuk melihat pemandangan laut yang mengagumkan dari bilik hotel anda.

Anda hanya perlu berjalan kaki selama 3 minit saja untuk sampai ke pantai dan ia juga terletak berdekatan dengan Cenang Mall.Hotel ini juga terletak berhampiran dengan banyak tarikan utama lain di pantai cenang seperti Langkawi Underwater World dan Muzium Padi.

chenang-plaza-beach-resort-picture-2

 

3. Best Star Resort 

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 2

Best Star Resort menawarkan penginapan yang menarik kepada anda dengan kolam renang yang menghadap pantai serta dekat dengan tempat-tempat menarik di Pantai Cenang.

Dari resort ini hanya perlu jalan kaki selama  5minit untuk ke Cenang mall. Selain itu underwater World Langkawi berjarak 500 meter dan Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi pula terletak 11 km dari resort ini.

best-star-resort-picture-2

4.Dash Resort Langkawi

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 3

Dash Resort Langkawi terletak di sepanjang Pantai serta menyediakan tempat penginapan dengan pemandangan Laut Andaman. Ia menawarkan kolam renang dan pantai berpasir.

Tetamu boleh berehat di Dash Beach Club yang menghadap ke kolam renang infiniti di tepi pantai. Resort ini menyediakan kemudahan peti deposit keselamatan dan simpanan bagasi di kaunter penerimaan tetamu. Perkhidmatan dobi dan menyeterika boleh disediakan atas permintaan.

Dash Resort Langkawi berada 10 km dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi serta 23 Km dari Jeti Kuah dan Pekan Kuah.

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 4 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 5 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 6 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 7

5.Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 8

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi mempunyai pantai peribadi dan menawarkan penginapan yang menenangkan di tengah-tengah taman berlandskap . Resort tepi pantai ini juga mempunyai 2 kolam renang luaran dan 4 pilihan tempat makan.

Pusat Membeli-belah Cenang dan Pantai Cenang terletak 4 km dari resort ini. Underwater World Langkawi pula berada dalam jarak 400 meter. Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi terletak dalam jarak 13 km.

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 9 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 10 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 11 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 12

6.Camar Resort

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 13Camar Resort  terletak di Pantai Cenang dalam jarak 300 meter dari Pantai Tengah. Ia menyediakan penginapan dengan sebuah restoran, kemudahan parking peribadi percuma, kolam renang luaran dan pusat kecergasan.

Underwater World Langkawi hanya terletak 1.6 km dari tempat penginapan ini. Manakala  Lapangan Terbang Langkawi hanya berjarak 11 km dari Camar Resort Langkawi.

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 14 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 15 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 16

 

 

 

 

7.Casa del Mar

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 17

Casa del Mar adalah hotel yang menghadap pantai cenang dan mempunyai kolam renang yang sangat menarik.Selain itu kemudahan lain yang disediakan disini adalah basikal percuma dan pusat kecergasan di Pantai Cenang. Penginapan dengan bar ini juga menawarkan lounge berkongsi dan taman.

Tempat-tempat menarik yang popular berhampiran dengan resort ini termasuklah Pantai Cenang, Pantai Tengah dan Laman Padi Langkawi. Lapangan terbang terdekat ialah Lapangan Terbang Langkawi yang berjarak 8 km dari hotel ini.

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 18 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 19 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 20 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 21

 

 

 

 

8.Meritus Pelangi Beach Resort

Pantai Cenang

Meritus Pelangi Beach Resort terletak di sepanjang Jalan Pantai Tengah yang merangkumi 35acres dan menawarkan 51 chalet kayu satu dan dua tingkat eksklusif di atas panggung.

Resort ini direka bentuk untuk menyerupai kampung tradisional Melayu dan sesuai dengan tema ini setiap chalet mempunyai beranda terbuka dan bumbung landai dengan jubin atap dan tiang yang terdedah, sementara bahagian dalamannya dihiasi dengan panel karpet sisal dan motif bunga nyatoh.

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 22 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 23 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 24 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 25

9.Bon Ton Resort

Pantai Cenang

 

Bon Ton Resort terletak sangat dekat dengan Pantai Cenang di pulau tropis di Pulau Langkawi. Ia mengambil masa 10 minit dengan kereta untuk sampai ke Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi.

Bon Ton Resort mempunyai kolam renang dalaman dan kolam renang luaran. Keseluruhan resort terletak di ladang kelapa tua sehingga tumbuh-tumbuhan yang subur memberikan latar belakang yang santai untuk percutian.

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 26  10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 27 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 28 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 29

10.Telaga Terrace

Pantai Cenang

 

Telaga Terrace  adalah sebuah resort yang sesuai kepada mereka yang ingin mencari ketenangan semasa bercuti ke Langkawi. Resort ini dilengkapi dengan bilik yang menarik serta mempunyai staff yang ramah yang sedia menerima kunjungan pelancong 24 jam.

Resort ini hanya 5 minit memandu dari Pantai Cenang dan Cenang Mall. 

10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 30 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 31 10 Hotel Menarik di Pantai Cenang 32

Akhir kata, diharapkan perkongsian kali ini berkaitan Hotel Menarik di Pantai Cenang Langkawi akan memberi sedikit info dan gambaran berkenaan  tempat ini. Untuk mendapatkan lebih banyak info berkaitan tempat menarik dan info-info semasa anda boleh layari website t.me/tcerdot.my. Terima Kasih

MENARIK UNTUK DILAWATI:Tempat menarik di Pantai cenang, Tempat menarik di Colmar Tropicale Bukit Tinggi, Gold Coast Melaka, 20 Hotel Menarik Cameron Highland, Rumah Terbalik Melaka

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More